Nu kan du använda en stablecoin för att betala dina taxiresor i Mongoliet

På senare tid har det varit gott om internationella företag som börjat acceptera kryptovalutor som betalningsmedel. Trijo News har exempelvis tidigare rapporterat om att NFL-laget Miami Dolphins numera låter sina fans betala med litecoin.

Nu kommer rapporter från Mongoliet som pekar på att kryptovalutors roll som betalningsmedel kan vara på frammarsch.

Stablecoin i chattapp

Det sydkoreanska kryptobolaget Terra har nämligen inlett ett samarbete med den populära mongoliska chattappen Memechat. Samarbetet innebär att Terra har skapat en stablecoin kallat memepay som kommer fungera som ett sätt att föra över pengar via appen, rapporterar Coindesk.

Memepay är knutet i ration 1:1 till Mongoliets valuta tögrög – och flera företag har redan börjat acceptera stablecoinen. Bland dessa finns bland annat landets huvudstad Ulan bators ledande taxibolag, ett varuhus, och flera bensinmackar.

Behöver inte växlas

Pengarna som mottages via appen behöver inte växlas till vanliga pengar, utan kan direkt användas för betalningar hos andra företag som accepterar memepay. Detta är något som glädjer Uuganbayar B, taxiförare i huvudstaden.

– Jag tycker att det är mycket användbart att jag inte behöver oroa mig för att ha tillräckligt med kontanter eftersom jag kan betala för bensin med betalningar jag har fått, enligt Coindesk.

Tidigare har fotbollslaget Juventus infört ett kryptosystem för omröstningar. Det kan du läsa om här.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post Nu kan du använda en stablecoin för att betala dina taxiresor i Mongoliet appeared first on Trijo News.

Other news