Ny rapport avslöjar: Kryptovalutor var 2019 års bästa investering

Bitcoin har haft det segt den senaste tiden. Sedan den stora uppgången, som kom efter att Kinas president i slutet av oktober hyllade blockkedjeteknik har priset på världens största kryptovaluta sjunkit till nivåer mellan 7 000 och 7 500 dollar och sedan stannat där.

Samtidigt har det gått segt även för altcoinsen. Världens näst största kryptovaluta, ethereum, handlas till exempel i sidled, trots att den nyligen fått en riktigt stor uppdatering.

Ny rapport visar

Nu kommer dock en nyhet som är gladare för världens innehavare av kryptovalutor. Dessa kan nämligen glädja sig över att de tio största kryptovalutorna sammanräknade var den bästa tillgången som gick att investera i under 2019. Det visar en ny rapport från analysfirman Digital Assets Data som Coindesk tagit del av.

Rapporten inkluderar alla andra stora tillgångsklasser som går att investera i. Bland dessa finns traditionella tungviktare som till exempel guld, olja och aktiemarknaden, men de blir alltså alla slagna på fingrarna av kryptovalutor.

Bitcoin visar vägen framåt

Det som gjort kryptovalutor till årets bästa investering är främst bitcoin, som ökat med 100 procent sedan första januari. Men även ethereum har gått bra och har sett en prisökning på cirka 35 procent, enligt siffror från Coinmarketcap.

Är du intresserad av vart priset på bitcoin och andra kryptovalutor kommer ta vägen härnäst? Här kan du läsa vad Trijo News egen analytiker Dennis Sahlström har att säga om saken.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post Ny rapport avslöjar: Kryptovalutor var 2019 års bästa investering appeared first on Trijo News.

Other news