Nederländerna tar i med hårdhandskarna – skärper straffen för bitcoinbedragare

Olika bluffar och bedrägerier är tyvärr ingenting det är brist på i kryptovärlden. Inte minst i Sverige har vi blivit drabbade genom sociala medie-bedrägeriet Bitcoin Code.

Många har tyckt att Facebook borde ha gjort mer för att stoppa bedrägerierna eftersom de funnits på plattformen i över ett år men inte försvunnit än.

Nederländerna skärper straffen

Ett land som nu bestämt sig för att ta saken i egna händer är Nederländerna. Där har man bestämt sig för att höja maxstraffet för bedrägerier som använder sig av kryptovalutor och appar – från fyra till sex år, rapporterar NL Times.

Tidigare har bara kortbedrägerier kunnat straffas med sex års fängelse i landet. Anledningen till att man nu utökar antalet brott som täcks av den hårdare straffskalan ska vara att antalet människor som riskerar att drabbas av den nya tidens bedrägerier är stort. Det nederländska justitiedepartementet vill därför avskräcka potentiella brottslingar.

Även phishing-bedragare får hårdare straff

Den nya lagen täcker förutom ovan nämnda brott även saker som att äga eller sälja falsk data, förfalskning av kreditkort samt så kallade phishing-bluffar (när bedragare lurar till sig banknummer eller annan känslig personlig information), skriver NL Times.

Tidigare har Trijo News kunnat rapportera om ett gäng amerikaner som misstänks ha stulit en helt astronomisk summa pengar genom ett kryptobedrägeri. Det kan du läsa om här.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post Nederländerna tar i med hårdhandskarna – skärper straffen för bitcoinbedragare appeared first on Trijo News.

Other news