Kommande istid och rekordlågt intresse – inga goda nyheter för ethereum

Det har gått trögt för ethereum den senaste tiden. Kryptovalutan fick inte det prisuppsving vissa hade hoppats på efter en nyligen genomförd uppdatering. Just nu handlas den för ungefär 146 dollar, enligt siffror från Coinmarketcap.

Dessutom kommer nu rapporter om att ethereum kan stå inför en så kallad istid, vilket skulle innebära att det blir olönsamt även för de med den största mängden datorkraft att minea kryptovalutan, skriver Cointelegraph.

Lägsta sedan 2016

Men något som kan vara ännu mer oroväckande för kryptovalutan är att människor helt enkelt inte verkar vara särskilt intresserade av den.

Enligt en rapport från analysföretaget Trustnodes, som tittat på statistik från Google Trends, har sökningarna för ethereum under den här hösten varit de lägsta sedan 2016, då kryptovalutan handlades för omkring 20 dollar.

Toppen, både i pris och googlingar, kom under glansdagarna 2017 då ethereum handlades för över 1 200 dollar, visar Trustnodes rapport och siffror från Coinmarketcap.

Tidigare har Trijo News skrivit om en känd ethereum-utvecklare som påståtts ha hjälpt Nordkorea att undvika sanktioner. Det kan du läsa om här.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post Kommande istid och rekordlågt intresse – inga goda nyheter för ethereum appeared first on Trijo News.

Other news