Ny rapport från Deutsche Bank: Kryptovalutor kan ersätta fiatpengar redan 2030

Eftersom vi rör oss mot ett mer kontantfritt samhälle föredrar butiker och konsumenter digitala betalningssätt i dag. En ny rapport från Deutsche Banks strateg Jim Reid visar hur kryptovalutorna skulle kunna ersätta fiatvalutorna i framtiden. I rapporten lyfter han fram en hel del problem fiatvalutorna haft de senaste åren, särskilt i samband med uppkomsten av kryptovalutor.

Det finns en stor efterfrågan på digitala betalningssätt. Enligt rapporten föredrar i dag två tredjedelar av befolkningen digitala köp före kontantköp. Reid påstår också att den höga efterfrågan och den ökade anonymiteten kan locka flera till kryptovärlden.

Det krävs av kryptovalutorna

För att kryptovalutor ska få en större spridning behöver de först rättfärdigas och accepteras hos regeringar och regulatorer. Det skulle då krävas en stabilitet i värdet av valutan och att det måste finnas en vinst hos både köparen och säljaren. Dessutom krävs det ett samarbete med olika aktörer inom betalmarknaden, till exempel appar till telefonen som Google Pay eller kortutfärdare som Visa och Mastercard, menar Reid.

Skulle regeringarna visa sitt stöd för kryptovalutorna och intresset fortfarande lever vidare i framtiden, kan kryptointresset fortsätta växa stadigt. Enligt rapporten skulle över 200 miljoner använda sig av en blockkedjeplånbok år 2030 om trenden skulle fortsätta, visar Reid i rapporten.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post Ny rapport från Deutsche Bank: Kryptovalutor kan ersätta fiatpengar redan 2030 appeared first on Trijo News.

Other news