Bitcoin handlas sidleds – experter oense om vad som ska hända nu

Dec 06, 2019

Ibland kan det vara riktigt spännande att investera i bitcoin. Priser som skjuter i höjden eller sjunker snabbare än man hinner skrika “HODL”. Som en bergochdalbana, fast med pengar.

I dag är inte en av de dagarna. Priset på världens största kryptovaluta ligger just nu på 7 435 dollar. Det är förvisso en ökning på cirka en och en halv procent de senaste 24 timmarna, men ungefär samma nivå som priset legat på under hela veckan, visar siffror från Coinmarketcap.

Guldälskaren tror att vi ser början på slutet

Vad det nuvarande priset betyder för bitcoin framåt är analytikerna oense om.

Guldentusiasten och kända kryptoskeptikern Peter Schiff menar att det här kan vara början på slutet för bitcoin. Detta då det enligt honom helt enkelt inte finns några nya köpare kvar att attrahera.

“Om de som pumpar upp priset på bitcoin inte längre kan locka in nya köpare är det game over, se upp nedåt!”, skriver han på Twitter.

Bloomberg-experter förutspår pris på 10 000 dollar

Några som inte håller med honom är analytikerna på Bloomberg News. Enligt dessa experter är det inte särskilt troligt att bitcoin kommer sjunka under 6 500 dollar inom den närmaste tiden. Dessutom menar de att bitcoinpriset mycket väl snart kan nå 10 000 dollar igen.

Altcoinsen då? Inga jätterörelser där heller, även om det går uppåt. Världens näst största kryptovaluta ethereum handlas just nu för 149 dollar, en ökning med cirka två procent det senaste dygnet. Xrp ligger på 0,22 dollar, en ökning med ungefär 3,5 procent sedan gårdagen, enligt Coinmarketcap.

Trijo News-analytikern Dennis Sahlström tror att priset på bitcoin måste nå en viss nivå för att den negativa trenden ska kunna brytas. Det kan du läsa om här.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post Bitcoin handlas sidleds – experter oense om vad som ska hända nu appeared first on Trijo News.


Other news