Guide: Så köper du bitcoin hos Trijo – enkelt och tryggt

De senaste åren har fler och fler svenskar fått upp ögonen för att placera pengar i bitcoin och andra kryptovalutor som en investering. Detta är kanske inte så konstigt då kryptovalutor och i synnerhet bitcoin har varit en väldigt bra investering historiskt. Om du till exempel köpte bitcoin för 1 000 kronor för ett år sedan kan du i dag glädja dig åt att de är värda 2 826 kronor.

Så hur gör man för att köpa bitcoin som svensk? Nedan följer en enkel guide till hur du kommer igång på bara några minuter.

1. Registrera dig på Trijo.co

Guide: registrerar du dig på Trijo.co för att köpa bitcoin

Bildkälla: Trijo.co.

Det första steget är att klicka dig in här för att påbörja din registrering. Väl där ombeds du skriva in din mejladress och välja ett lösenord. Därefter får du ett mejl skickat till dig för att verifiera din mejladress, och när du klickar på länken kommer du till en sida där du får verifiera din identitet med mobilt bankID.

Tyvärr händer det att svenskar får sina mobila bankID:n kapade, så för din trygghets skull ombeds du i nästa steg att ladda upp två foton: ett på en räkning som visar din adress (ett personbevis för adress från Skatteverket går också bra), och ett på ditt ID-kort.

När detta är gjort är det bara att du lutar dig tillbaka och väntar på att ditt konto ska bli godkänt. Normalt tar det bara någon timme och du får ett välkomstmejl direkt när det är klart.

2. Sätt in pengar

Guide: Så sätter du in pengar på Trijo.co för att köpa bitcoin

Bildkälla: Trijo.co

Nu är det dags att logga in och sätta in pengar. Inloggningen gör du enkelt med mobilt bankID på Trijo.co. Väl inne klickar du på “Sätt in” och väljer “EUR”. Du får då ange hur mycket du vill sätta in och sedan bekräfta insättningen med mobilt bankID. För att allting ska gå så smidigt och säkert som möjligt använder Trijo den svenska betaltjänsten Zimpler.

När du har bekräftat insättningen finns pengarna på ditt konto omgående.

3. Köp bitcoin

Guide: Så köper du bitcoin på Trijo.co

Bildkälla: Trijo.co

Sist men inte minst är det dags att köpa bitcoin eller någon annan kryptovaluta. Det gör du genom att gå till sidan “Köp/sälj” via menyn. Väl där skriver du helt enkelt in hur mycket euro du vill köpa för, klickar på “Köp bitcoin” och köper då till bästa möjliga pris.

Bitcoinsen du just köpte finns nu tryggt på ditt Trijo-konto och du själv kan välja att låta dem ligga kvar där, sälja dem eller skicka dem vidare till någon annan plånbok.

Så där! Nu är du en stolt bitcoinägare och det är bara att hålla tummarna för att värdet på din investering går upp. Lycka till!

The post Guide: Så köper du bitcoin hos Trijo – enkelt och tryggt appeared first on Trijo News.

Other news