Nytt EU-förslag kan skruva åt reglerna för kryptovalutor

Enligt ett utkast till ett nytt lagförslag borde Europeiska centralbanken överväga att utfärda en egen digital valuta. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

“ECB och andra centralbanker inom EU kan med fördel undersöka möjligheterna och utmaningarna med att utfärda centralbanksbaserade digitala valutor, inklusive att överväga konkreta åtgärder för detta”, står det i förslaget som har utarbetats av det det finska EU-ordförandeskapet.

Ett möjligt förbud

Enligt förslaget, som det fortfarande kan göras ändringar i, bör EU också utveckla ett gemensamt förhållningssätt till kryptovalutor i allmänhet. Detta skulle kunna innebära ett möjligt förbud mot kryptoprojekt som har för hög risk.

Hittills har kryptovalutor endast delvis reglerats av vissa EU-stater, men om förslaget i sin nuvarande form blir verklighet skulle reglerna för kryptovalutor och kryptoföretag kunna komma att skruvas åt.

Kan vara en reaktion på Facebooks libra

På fredag kan EU:s finansministrar komma att diskutera det nya förslaget, som vissa ser som en reaktion på att Facebook annonserat att de planerar att lansera en kryptovaluta vid namn libra.

Sedan dess har dock bland annat Frankrike och Tyskland sagt att libra kan utgöra ett hot mot hela finansmarknaden och i stället framhållit att ett offentligt alternativ skulle vara att föredra, rapporterar Reuters.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post Nytt EU-förslag kan skruva åt reglerna för kryptovalutor appeared first on Trijo News.

Other news