FBI: Kryptovalutor är redan ett märkbart problem som bara kommer bli större och större

I tisdags frågades chefen för amerikanska FBI Christopher Wray ut i senaten inför en kommitté för USA:s inrikessäkerhetsdepartement. Ämnet var säkerhetshot mot landet och en av frågorna rörde kryptovalutor.

Det var den tidigare presidentkandidaten tillika senatorn från delstaten Utah, Mitt Romney, som ställde en fråga om huruvida USA borde agera på något sätt gällande kryptovalutor när det kommer till de utmaningar som valutorna utgör för brottsbekämpande myndigheter i landet.

FBI-chefen Wray svarade då följande:

– För oss är kryptovalutor redan ett märkbart problem och vi kan ganska enkelt se att det kommer att bli större och större. Huruvida detta skulle kräva någon typ av reglering som svar är svårare för mig att svara på, sa han.

Håller redan koll

Enligt Wray håller FBI redan bra koll på kryptovalutor genom att använda “verktyg som vi har för att försöka följa pengarna”.

FBI-chefen framhöll också att det är viktigt att USA hänger med i den nya tekniken och inte hamnar på efterkälken, rapporterar Cointelegraph.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post FBI: Kryptovalutor är redan ett märkbart problem som bara kommer bli större och större appeared first on Trijo News.

Other news