Svenska profilen Eric Wall startar kryptofond – backas av norsk mångmiljardär

Förra året köpets det svenska finansteknikföretaget Cinnober upp av den amerikanska börsen Nasdaq. I samband med det lämnade även den svenske kryptoprofilen Eric Wall rollen som kryptochef på företaget.

Sedan dess har det varit tyst om exakt vad det är han ska göra härnäst, men nu är det officiellt: Eric Wall ska bli förvaltare för en ny kryptofond.

– Det känns jätteroligt. Jag har varit inne på det här spåret i flera år, men det är först nu som tajmingen verkligen känns rätt. Jag tror också att Nasdaq-uppköpet krävdes för att få fart på det här, så på det sättet känns det som att jag haft en hel del tur också, säger Eric Wall till Trijo News.

Backas av tunga investerare

Den nya kryptofonden kommer att heta Arcane Assets och tanken är att den i första hand ska vara riktad till förmögna privatpersoner samt olika finansinstitut.

Arcane Assets lanseras av Arcane Crypto, ett norskt företag som startade 2018 och som investerar i både kryptovalutor och kryptoföretag.

Bakom företaget står de norska investerarna Ketil Skorstad och Kristian G. Lundkvist samt numera även mångmiljardären Morten Klein, storägare och styrelseordförande för kasinobolaget Cherry.

Enligt Eric Wall är de flesta kryptofonder som finns i dag alldeles för dyra och alldeles för loja. Dessutom behöver man inte en fondförvaltare om man själv skulle vilja investera i bitcoin, menar han.

– Det du dock behöver en fond till är när du vill ha en bredare exponering mot kryptovalutor än just bara bitcoin. Tyvärr är marknaden för omogen för indexprodukter. Det är fortfarande vanligt att rena bedrägeriprodukter kan hamna på topp tio-listan, och dessutom saknar de flesta förvaltare den typ av stränga tekniska bakgrund som krävs för att kunna urskilja vilka de faktiskt innovativa och värdefulla projekten är, säger Eric Wall.

Har granskat altcoins

Med sin kunskap om den underliggande tekniken bakom kryptovalutor samt flera års erfarenhet av kryptotrading tror Eric Wall att han är lämpad för rollen som fondförvaltare.

Under de senaste åren har han dessutom granskat en rad mindre kryptovalutor, så kallade altcoins, och hittat både svagheter och buggar i deras protokollkoder.

– Vissa av dessa har resulterat i prisfall på mångmiljardbelopp, vilket skapat utmärkta vinstmöjligheter för kortpositioner. Jag tror att jag har ganska bra förutsättningar för att kunna skilja det som är strunt från det som faktiskt betyder någonting, säger Eric Wall.

“Jag tror att jag har ganska bra förutsättningar”

Torbjørn Bull Jenssen är vd på Arcane Crypto. Han är nöjd över rekryteringen av Eric Wall.

– Jag är oerhört nöjd med att ha Eric Wall som fondförvaltare. Jag letade efter någon som verkligen förstår tekniken och som också förstår de finansiella aspekterna av kryptovalutor och tokens. Vi har hittat det i Eric, säger han till Trijo News.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post Svenska profilen Eric Wall startar kryptofond – backas av norsk mångmiljardär appeared first on Trijo News.

Other news