Studie: Kina kommer spendera över 19 miljarder på blockchain fram till 2023

Kina kommer att spendera över två miljarder dollar, motsvarande omkring 19,4 miljarder kronor, år 2023. Det rapporterade den officiella nyhetsbyrån för den kinesiska regeringen, Xinhua, den 7 november.

Enligt nyhetsbyrån, som hänvisar till en nyligen publicerad studie från det amerikanska marknadsanalysföretaget IDC, kommer utvecklingen när det gäller blockchain i Kina växa med 65,7 procent årligen från 2018 till 2023.

Når miljontals kineser

I år har investeringarna i den kinesiska blockchainbranschen främst kommit från bankbranschen, men även tillverkningssektorn och detaljhandeln har bidragit.

En annan artikel från Xinhua, som publicerades den 11 november, hävdade att bitcoin är “den första framgångsrika tillämpningen av blockkedjeteknik”. Nyhetsbyrån når miljontals kineser och enligt vissa var detta första gången som den kinesiska staten talade i sådana positiva ordalag om bitcoin, rapporterar Cointelegraph.

Den positiva rapporteringen kommer efter att Kinas president Xi Jinping nyligen meddelade att landet har för avsikt att “ta vara på möjligheten” med blockkedjetekniken, samt att en ny “kryptolag” antagits i landet, rusade bitcoinpriset med nästan 40 procent.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post Studie: Kina kommer spendera över 19 miljarder på blockchain fram till 2023 appeared first on Trijo News.

Other news