Binance-vd:n: Det kommer bli svårt för världen att slå Kina på blockchain

Kinas president Xi Jinpings uttalade stöd till blockchain i slutet av oktober, där han sa att landet har för avsikt att “ta vara på möjligheten” med blockkedjetekniken, kommer oundvikligen driva på en massanvändning av kryptovalutor.

Det säger nu Changpeng Zhao, vd och grundare av världens största kryptobörs Binance, i en intervju.

– Det är superpositivt. Kina är väldigt mycket för teknologi, så Kina kommer att investera mycket i blockkedjeteknik och även på utbildningsfronten. Med tanke på att Kina nu har gjort detta drag kommer alla andra länder i världen inte att ha något annat val än att följa efter eller att utvecklas snabbare. Men det kommer att bli ganska svårt att utvecklas snabbare än Kina, för att vara ärlig. Jag tror att vi kommer att få se en tävling där, säger Changpeng Zhao till Bloomberg.

Blockkedjan, men även kryptovalutor

I sitt uttalande pekade Kinas president i första hand på blockkedjetekniken, och inte bitcoin eller andra kryptovalutor.

Men enligt Changpeng Zhao går de båda väldigt mycket hand i hand.

– Du kan inte lära dig om bara blockkedjan utan att också lära dig om kryptovalutor. Så jag tror att vi kommer att se många fler människor som förstår bitcoin, ethereum och andra kryptovalutor. Vi kommer att se en mycket starkt adoption där, säger Changpeng Zhao till Bloomberg.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post Binance-vd:n: Det kommer bli svårt för världen att slå Kina på blockchain appeared first on Trijo News.

Other news