Federal Reserve varnar: Stablecoins kan utgöra en risk mot den finansiella stabiliteten

Det kan finnas användningsområden för så kallade stablecoins, alltså kryptovalutor som följer värdet på en eller flera fiatvalutor, men det är samtidigt viktigt att de följer de regelverk som finns.

Det skriver USA:s centralbank Federal Reserve i en rapport som publicerats nu i november, rapporterar Cointelegraph.

“Innovationer som främjar snabbare, billigare och mer inkluderande betalningar kan komplettera befintliga betalningssystem och förbättra konsumenternas välfärd om de är lämpligt utformade och reglerade”, står det i rapporten.

Varnar för risker

Samtidigt varnar Federal Reserve för potentiella risker med stablecoins.

“Men möjligheten för ett betalningsnätverk för stablecoins att snabbt nå global skala medför viktiga utmaningar och risker relaterade till finansiell stabilitet, penningpolitik, skyddsåtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism och konsument- och investeringsskydd”, står det i rapporten.

Federal Reserve tar bland annat upp Facebooks planerade stablecoin libra och skriver att den “har potentialen att snabbt nå utbredd adoption”, men att den också “kan utgöra en risk mot den finansiella stabiliteten” om den är dåligt utformad och oreglerad, rapporterar Cointelegraph.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post Federal Reserve varnar: Stablecoins kan utgöra en risk mot den finansiella stabiliteten appeared first on Trijo News.

Other news