Världens största armé kan snart komma att få belöningar i kryptovalutor

Efter att Kinas president Xi Jinping nyligen meddelade att landet har för avsikt att “ta vara på möjligheten” med blockkedjetekniken, samt att en ny “kryptolag” antagits i landet, rusade bitcoinpriset med nästan 40 procent.

Beskedet verkar även ha fått fart på Kinas blockkedjesatsningar. Enligt en studie kommer landet till exempel spendera över 19 miljarder på blockchain fram till 2023, och enligt Changpeng Zhao, vd för världens största kryptobörs Binance, kommer det att bli svårt för världen att slå Kina på blockchain.

Nu kommer uppgifter om nya satsningar från landet i öst. Kinas militär kan nämligen komma att införa ett belöningssystem baserat på en blockkedja, rapporterar den kinesiska dagstidningen Global Times som hänvisar till en artikel ur People’s Liberation Army (PLA) Daily, den officiella tidningen för Kinas armé.

Utvärdera soldaters insatser

Syftet med blockkedjesystemet ska bland annat vara att hantera personlig information och på ett säkert sätt och sedan utvärdera soldaternas insatser. Dessutom ska det ge incitament till soldaterna att prestera bättre genom att erbjuda tokens (en typ av kryptovaluta) som belöning för väl utförda uppgifter.

En väl utförd uppgift skulle då belönas med tokens, medan en dålig insats skulle innebära att soldaten blev av med tokens.

Tanken är också att systemet ska kunna bidra till att göra objektiva utvärderingar av soldaterna i armén, men även motivera dem till att prestera bättre.

Inga pengar

Exakt vad dessa belöningar skulle bestå i är fortfarande oklart. Förmodligen kommer dock dessa tokens inte att kunna användas som pengar, enligt en anonym expert som har insyn i dessa frågor.

– Det låter som ett KPI-system som kan ge feedback om trupperna väldigt frekvent, säger experten till Global Times.

Kinas armé är den största i världen, enligt data från Statista som kryptonyhetssajten Bitcoinst nyligen skrev om.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post Världens största armé kan snart komma att få belöningar i kryptovalutor appeared first on Trijo News.

Other news