Svenske Roger anklagas för att ha lurat tusentals i bitcoinbluff – nu riskerar han 40 års fängelse

I juni greps den 45-årige svensken Roger Karlsson i Thailand anklagad av amerikanska myndigheter för att ha medverkat i en stor bedrägerihärva.

Anklagelserna handlar om att Karlsson ska ha lurat 3 575 människor på mer än 100 miljoner kronor genom att via webbplatser erbjuda “investeringsmöjligheter”.

“Karlsson har under lång tid haft en investeringsplan i syfte att stjäla pengar genom att lova offren stora utbetalningar i utbyte för små investeringar /…/ han har fått mer än elva miljoner dollar från offer i norra Kalifornien och på andra platser och har inte gjort någon av de utlovade utbetalningarna”, skriver utredaren Jeremiah Haynie i ett uttalande, enligt Expressen.

Tog betalt i bitcoin

Karlsson ska ha tagit emot betalningar för de olika bluffprojekten i bitcoin, pengar som enligt ett pressmeddelande från det amerikanska justitiedepartementet verkar ha gått till fastighetsköp i Thailand.

Ett av projekten som Karlsson ska ha marknadsfört kallades för “Pre funded reversed pension plan”.

“Enligt åtalet ska Karlsson ha använt webbplatsen för att erbjuda potentiella investerare att köpa aktier i projektet för 98 dollar per andel i utbyte mot en möjlig utbetalning på 1,15 kg guld per andel”, skriver det amerikanska justitiedepartementet i pressmeddelandet.

Riskerar 40 års fängelse

Roger Karlsson har nu blivit utlämnad till USA där han står anklagad för flera bedrägeribrott, bland annat penningtvätt.

På fredag ska han återigen upp i rätten. Han riskerar att dömas till böter på miljontals kronor samt fängelse i sammanlagt 40 år, skriver Expressen.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post Svenske Roger anklagas för att ha lurat tusentals i bitcoinbluff – nu riskerar han 40 års fängelse appeared first on Trijo News.

Other news