4 möjliga orsaker till att bitcoinpriset föll till 6 500 dollar – enligt investeringschef

Bitcoins senaste prisnedgång till 6 500 dollar beror bland annat på geopolitiska och finansiella faktorer.

Det skriver nu Gabor Gurbacs, chef för digitala tillgångar hos det amerikanska investeringsföretaget Vaneck, i en tweet, enligt Cointelegraph.

Kina skapar oro

En av orsakerna till prisnedgången, enligt Gurbacs, är att Kinas centralbank meddelat att de tänker agera mot illegala kryptobörser i landet, något som skapat oro på marknaden.

“Jag tror att investerare är oroliga för nyheter om Kinas stränga åtgärder och därmed försöker att vara efterklok med sina nivåer för att återinvestera och därmed sänker priserna”, skriver Gurbacs i en annan tweet.

Skatteskäl

Den andra orsaken som Gurbacs tar upp är skatteplikten i USA. Enligt vissa håller investerare i USA på att försöka driva ner kryptopriserna för att inte behöva deklarera stora vinster till skattemyndigheten för inkomståret 2019.

Ytterligare en möjlig orsak till prisnedgången för bitcoin kan vara låg likviditet hos kryptobörser, enligt Gurbacs, något som också kan ha spätts på av oro från Kina.

Den sista anledningen som Gurbacs tar upp som orsak till prisnedgången kan ha att göra med produktutveckling och sammanslagningar då många exempel på just det har finansierats med kryptovalutor den senaste tiden, skriver Cointelegraph.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post 4 möjliga orsaker till att bitcoinpriset föll till 6 500 dollar – enligt investeringschef appeared first on Trijo News.

Other news