Analytikern: Hit men inte längre! Bitcoinprisets nedgång stannar runt 5 000 dollar

Sedan toppen på 13 890 dollar i somras har det gått skakigt för världens största kryptovaluta bitcoin, och prisnivån nådde under förra veckan sin lägsta nivå på ett halvår och var nere och vände under 7 000 dollar.

Under slutet på förra veckan såg det ut som att bitcoinpriset skulle kunna vända uppåt då det gick upp med nästan 1 000 dollar mellan onsdag och fredag. I stället har priset vänt nedåt och en bitcoin handlas under onsdagsmorgonen för 7 148 dollar, visar siffror från Bitstamp.

Analytiker tror på björnmarknad

Frågan är vad detta kan betyda för bitcoin framåt. Analytikern Benjamin Pirus tror att det finns det finns en risk att priset på kryptovalutan är på väg ner mot 5 000 dollar och att det vankas björnmarknad.

Just 5 000 dollar är också ungefär vad bitcoins glidande snittnivå för de senaste 200 veckorna ligger på (en term som på engelska kallas “the 200 week moving average”). Det ses som en stödnivå och även om bitcoinpriset sjunker så lågt är det inte troligt att det kommer gå ännu lägre, menar Benjamin Pirus i en text i Cointelegraph.

Även altcoinsen på väg nedåt

Även för altcoinsen är siffrorna röda. Världens näst största kryptovaluta ethereum har sjunkit cirka två procent det senaste dygnet och handlas för 145 dollar.

Priset på xrp, världens tredje största kryptovaluta, ligger på 0,21 dollar, en minskning med nästan tre procent de senaste 24 timmarna, visar siffror från Coinmarketcap.

Analytikern Dennis Sahlström tror att bitcoinpriset måste nå en viss nivå för att den negativa trenden ska kunna brytas. Det kan du läsa om här.

Följ Trijo News på FacebookTwitter och Instagram.

The post Analytikern: Hit men inte längre! Bitcoinprisets nedgång stannar runt 5 000 dollar appeared first on Trijo News.

Other news